НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ СТАРШИ ЕКСПЕРТ ТЕХНИЧЕСКА ПОДДРЪЖКА

Какво ви накара да учите в ТУ-София?

 

Интересът ми към природните науки

 

Най-запомнящият се за Вас момент в ТУ-София?

 

Най-запомнящият момент за мен беше този, в който преподавателите ми ме поздравиха със званието инженер в деня на дипломирането! Тогава осъзнах, че вече трябва да действам напред без допълнителна подкрепа.

 

На какво Ви научи ТУ-София?

 

ТУ-София ме научи да търся информация, да търся отговори, да анализирам и да се опитвам да разбирам нещата, а не да чакам на готово.

 

Кое прави ТУ-София различен от другите университети?

 

ТУ-София е единственият университет в България, който предлага толкова широка гама от технически специалности, в които можеш да се развиваш.

 

Какво Ви вдъхнови да изберете сегашната си професия?

 

Моят сегашен работодател и непрестанното ми търсене за намиране на по-лесни и удобни начини за решаване на различни инженерни проблеми; желанието ми да уча нови неща.

 

Най-голямото Ви предизвикателство в професионален план?

 

Обучението на други инженери.

 

Вашата философия за успешна реализация?

 

Успешната реализация не е нещо статично. Човек не трябва да спира да се усъвършенства и да намира нови начини да се реализира. Не трябва да спирате да търсите! Ровете се за отговорите на въпросите си, не се оставяйте на течението. Разберете защо това се случва и защо друго не. Анализирайте. Учете се!

 

Най-ценният съвет, който получихте от живота до момента?

 

В професионален план основният съвет, който получих: „Ако сега не го направиш, е много вероятно въобще да не го направиш!“ Когато имате възможност, действайте.

 

Какъв съвет бихте предложили на младите висшисти, които сега се дипломират?

 

Не се отказвайте. Дълго време търсих работа, която да ме удовлетвори.

 

Защо е важно за възпитаниците да останат във връзка с университета и колегите си?

 

Важно е да останете във връзка с преподавателите си и колегите си (приятелите си), защото това е много ценен колектив. Можете да обсъждате и споделяте различни технически идеи и проблеми, които ви вълнуват.

 

  • Споделете тази публикация
Skip to content