КОЙЧО РУСЕВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА БТХ

Моята успешна кариера

 

Завършил съм висшето си образование във ВМЕИ „Ленин” /Технически университет/ през 1969г., специалност „ДВГ и автомобили”. По-късно през 1976 год. завърших „Икономика на автотранспорта” във ВИИ” Карл Маркс” /УНСС/, а през 1986г. и Академията за народно стопанство при МС на СССР за висшето звено на държавното управление.

Работил съм като инженер, Директор на автостопанство, Главен директор на Автокомбинат Пловдив, Зам. Гл. Директор на ДФ „Автомагистрали Тракия”. През 1990г. създадох Националната транспортна камара, чийто Председател съм и в момента, а през 1996г. – Български транспортен холдинг АД с двадесет дъщерни дружества. От тогава съм Председател на Надзорния съвет на холдинга и мажоритарен собственик с двама от помощниците си.

От 1992г. съм член на УС на Българската стопанска камара, Член съм на Управителния съвет на АЕБТРИ (Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата)от 1998г. и Председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ) от 2006г. Член съм на Обществения съвет към Министъра на транспорта, както и представител на бизнеса в Отрасловия съвет от 1991г. Член съм на настоятелството на Техническия университет – София от 2006г.

Редовно участвам в заседанията и конгресите на Международната организация на труда (МОТ) и Международния съюз по пътен транспорт (ИРУ) в Женева.

Награждаван съм с различни национални медали и ордени за постиженията ми в трудовата дейност, както и със златен медал на Международния съюз за пътен транспорт – IRU – Женева.

  • Споделете тази публикация
Skip to content