АСЯ ХРИСТОВА ИНЖЕНЕР “АНАЛОГОВ ДИЗАЙН“ В MELEXIS БЪЛГАРИЯ

Стъпките, които предприехте, за да се реализирате в професионален план?

 

Казвам се Ася Христова и съм магистър по електроника. През 2017г. завърших бакалавърската си степен във Факултета по електронна техника и технологии (ФЕТТ), а през 2019 г. защитих магистратура в същия факултет.

След завършването на бакалавърската си степен, започнах работа в Melexis България, където в момента работя като инженер “Аналогов дизайн“.

Още във втори курс започнах да се интересувам и търся стажове и допълнителни извънучебни занимания.

През 2015 г. бях част от лятната практика на Melexis България. Паралелно имах възможността да се присъединя към клуба по роботика в ТУ, където заедно с отбор “Неутино”, участвахме в международно състезание за робо коли в Германия.

През лятото на 2016 г. бях част от програмата „Еразъм +“ в Портсмут, Англия. След завършването си през 2017 г. се присъединих към програмата за млади специалисти на Melexis България, която представлява работа на пълен работен ден в реална среда за 6 месеца, с възможност да продължиш своя кариерен път, както се случи с мен.

 

Типичните предизвикателства в областта, в която работите?

 

Те са свързани с непрестанно изменящите се тенденции в микроелектрониката.

 

Вашите бъдещи цели в професионален план?

 

Да надграждам знанията и уменията си в сферата на микроелектрониката, да ставам все по-уверена в решаването на техническите задания.

 

Какво научихте от досегашния си опит?

 

С опита осъзнаваш, че всеки ден има какво да се научи. Добре е да опитваш сам, но не трябва да се притесняваш да потърсиш помощ от по-опитните. Важна е и работата в екип.

 

Какъв съвет бихте дали на студентите, които са в самото начало на тяхната професионална кариера?

 

Бих ги посъветвала да търсят възможности и да се включват в допълнителни извънкласни занимания, различни стажове, които да ги насочат в сферата, която ги влече.

  • Споделете тази публикация
Skip to content