РЕНОВИРАНЕ НА УНИВЕРСИТЕТСКИЯ МУЗЕЙ – ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА „АКО СИ ДАЛ, НЕ СИ ЖИВЯЛ НАПРАЗНО…“

Днес се навършват 74 години от основаването на Технически университет – София.

Уважаеми възпитаници на ТУ-София, уважаеми студенти и преподаватели, уважаеми колеги, честит празник!

Преди две години на този ден по инициатива на екипа на център „Кариера и възпитаници (алумни)“ и с пълната подкрепа на ректорското ръководство с мандат 2015-2019 се организира Среща на възпитаници, приятели и партньори, част от кампанията „Ако си дал, не си живял напразно…“ с благотворителна цел „Реновиране на университетския музей“.

В Кампанията се включиха много възпитаници на университета.

Две години по-късно, към днешна дата:
1. Залата, в която ще се помещава музейната експозиция е напълно реновирана.
2. Предстои до дни да се аранжира експозиционната мебел (с получена подкрепа от Кирил Домусчиев – възпитаник на ТУ и член на Съвета на настоятелите на ТУ), да се имплементира аудио и видео съдържанието (с получена подкрепа от Васил Велев – възпитаник на ТУ и председател на Съвета на настоятелите на ТУ), очакваме до дни да ни бъде доставено и техническото оборудване (с подкрепата на Иван Михайлов – възпитаник на ТУ и член на Съвета на настоятелите на ТУ), работи се и по дигиталното съдържание на експозицията (чрез подкрепата на Венцислав Славков – възпитаник на ТУ и член на Съвета на настоятелите на ТУ).

Лично благодаря на всички, които ни подкрепиха и продължават да ни подкрепят в инициативата!

В ден като този, припомням думите на Левски, с чийто поглед се срещаме по коридорите на университета „Дела трябват, не думи…“

Силвия Янева-Стоянова, директор на център „Кариера и възпитаници (алумни)“ на ТУ-София

 

  

  • Споделете тази публикация
Skip to content