ПЪРВА ТЪРЖЕСТВЕНА АЛУМНИ СРЕЩА С РЕКТОРСКОТО РЪКОВОДСТВО, 4 ДЕКЕМВРИ, 2015 Г.

На 04.12.2015 год се проведе първата тържествена Алумни среща с успешни възпитаници на нашата техническа „Алма Матер“ – индустриалци, бизнесмени, политици и общественици – в изисканата атмосфера на ресторант „Панорама“.

Целта бе да се изгради трайна връзка и да се насърчи ползотворното сътрудничество между възпитаниците и образователната институция.

На тържествената среща освен ректорското ръководство на ТУ – София и негови успешни възпитаници, присъстваха и декани, зам.-декани, ръководители на отделни звена на университета. В приветственото си слово към участниците в срещата, ректорът проф. д.т.н. инж. Георги Михов дефинира нашето Алумни като „организацията, която е призвана да засили връзките между нашия университет и всички негови възпитаници“. Проф. Михов, отбеляза също, че както и да сме се казвали през годините (МЕИ, ВМЕИ, ТУ-София), ние сме от един отбор. И добави, че авторитетът му зависи от благополучието на неговите възпитаници, и за който са нужни общи усилия. Срещата се състоя, благодарение на любезната дарителска подкрепа на наши възпитаници. На тях проф. Михов връчи благодарствени грамоти, за благородната кауза. От страна на възпитаниците и член на Алумни съвета на ТУ – София, инж. Петър Статев изтъкна, че причината да уважи първа Алумни среща и да бъде част от нашата Алумни мрежа са страхотните преподаватели, които е имал по време на своето следване и които са му дали възможността да научи как да съчетава инженерното познание с правенето на бизнес. „Очевидно са ме научили добре“, емоционално заяви той. След което риторично постави пред гостите на събитието и ректорското ръководство следният въпрос: „Какъв искаме да бъде нашият технически университет в следващите 15-20 години? Надявам се всички ние да станем съмишленици в изграждането на този университет, който отново ще привлече съзидателните хора у нас, а и не само, а също да изминем пътя от университет, от който само обучава, до университет, който да стане център на научноизследователската работа в инженерните науки. Затова не трябва да ограничаваме мечтите си и да спираме да работим в тази посока“, завърши приветствието си той.

По повод провеждането на Алумни срещата бяха получени поздравителни адреси от името на бивши възпитаници – бизнесмени, собственици, и управители на различни фирми и организации, които бяха възпрепятствани да присъстват на празничното събитие в този ден.

  • Споделете тази публикация
Skip to content