ЕМИЛ СИМЕОНОВ ПРОДУКТОВ МЕНИДЖМЪНТ И СОФТУЕРНА АРХИТЕКТУРА

Какво ви накара да учите в ТУ-София?

 

Бакалавър и магистър в специалност „Компютърни системи и технологии” (КСТ), „Факултет Компютърни Системи и Управление” (ФКСУ). Започнах работа като младши програмист през 2003г. След близо 3 години работа в Solytron Group и Sciant AG (понастоящем поделение на VMware) през 2006г. започнах работа в SAP Labs Bulgaria – един от 16-те научноизследователски центрове за развойна дейност на световния лидер в областта на разработка на бизнес софтуер, SAP AG. Към компанията се присъединих като програмист и стъпка по стъпка надграждах знанията и уменията си.

Към момента се занимавам с продуктов мениджмънт и софтуерна архитектура. Работя в тясно сътрудничество с няколко екипа, пръснати из цял свят, включително и в България. Заедно чертаем бъдещето на SAP, като подсигуряваме безпроблемното управление на жизнения цикъл на най-стратегическите за компанията продукти. В допълнение с екип от доброволци – служители на SAP Labs Bulgaria – се стараем да запознаваме студентите от ФКСУ с фундаментални технологични решения в областта на разработката на бизнес софтуер като част от свободно-избираем курс в специалност КСТ, ФКСУ.

 

Най-запомнящият се за Вас момент в ТУ-София?

 

На обучението си в Технически Университет – София и ФКСУ дължа много. Освен стабилната основа в областта на Информационните Технологии, без която, за мен, е немислимо един млад IT специалист да се реализира професионално, там за първи път се сблъсках с проектирането и реализацията на софтуерни продукти. Този сблъсък ми показа нагледно колко много имам да уча. Липсата на знания ме мотивира и огромното дотогава предизвикателство неусетно се превърна в ново и вълнуващо хоби, а малко по-късно даде и началото на моето професионално израстване. Това е нещо, за което винаги ще съм благодарен на университета.

 

Защо е важно за възпитаниците да останат във връзка с университета и колегите си?

 

Успешната професионална реализация в сферата на Информационните Технологии неизбежно изисква постоянно обучение и самообучение. Съветът ми към бъдещите специалисти е: научете се да се учите. Сега му е времето – възползвайте се максимално от възможностите и предизвикателствата, които Ви предоставят ТУ-София и ФКСУ.

Както казва Джим Стовал: „тези от нас, които обичат работата си, никога не работят”. Пожелавам Ви и Вие никога да не работите!

  • Споделете тази публикация
Skip to content