Състезанието - лично предизвикателство

Винаги съм харесвал и разбирал математиката, затова и знаех, че трябва да си намеря професия с практическото й приложение. Насочих се към електроенергетиката. Най-добра реализация в тази област ми предложи именно ТУ, разказва победителят в 24 Републиканската олимпиада по Теоретична Кристиан Кадиев, ЕФ, III курс.

Той е завършил 9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ - София. Участвал е и в миналогодишната Олимпиада, но не останал доволен от представянето си. „Тази година получих втори шанс и дадох всичко от себе си да докажа, най-вече на мен самия, че съм способен на повече от преди“.

Третокурсникът приема състезанията като лично предизвикателство Смята, че всеки сам трябва да намери своята мотивация за участие, но на състезание няма какво да се изгуби, може само да се спечели. Според него, в университета има поле за изява на студенти, които искат да се реализират като знаещи и мислещи специалисти. „Голяма част от моето поколение се насочва към чужбина, търсейки по-добро бъдеще. Аз съм на мнение, че то може да бъде постигнато и тук. Доверих се на ТУ и опитът ми показва, че не съм сгрешил. Благодарение на инициативи като „Дни на кариерата“ се предоставят многобройни предложения за стажове. Така по-способните студенти си осигуряват работно място още преди да са завършили. Олимпиадата по Теоретична електротехника също беше една прекрасна възможност за изява, която съм сигурен, че ще помогне на участващите за тяхното бъдещо професионално развитие. Екипът от преподаватели на ТУ е висококвалифициран, с богат опит в областта си и готов да сподели този опит с тези, които искат да се учат и развиват.

Благодаря на доц. Ячева и доц. Терзиева, които вложиха много усилия в подготовката на отборите за Олимпиадата.