Интервю с инж. Костадин Хаджийски, възпитаник на ТУ-София, филиал Пловдив за Инженер.bg

Инж. Костадин Хаджийски, инженер-конструктор в утвърдената немска компания Киттнер Анлаген унд Машиненбау, възпитаник на ТУ-София, филиал Пловдив, разказва пред Инженер.bg за професионалната реализация, която му е предоставена.

 

Моля, представете се пред читателите на Инженер.bg – име, придобита квалификация, професионален опит.

 Казвам се Костадин Борисов Хаджийски, магистър-инженер по специалност „Машинистроене и уредостроене“ от филиала в Пловдив на Технически университет – София. Притежавам пет години професионален опит по специалността, придобит именно във фирма Киттнер Анлаген унд Машиненбау.

 

Източник на снимковия материал: Киттнер Анлаген унд Машиненбау

 

Каква длъжност заемате в Киттнер Анлаген унд Машиненбау ЕООД и какви са Вашите задължения и отговорности?

 В Киттнер Анлаген унд Машиненбау заемам длъжността „Инженер-конструктор“. Отговорностите ми са свързани основно с конструирането на нови машини, както и с подобряване на съществуващи такива от фирмения ни каталог.

 

Какво е за вас да работите за компания като Киттнер – лидер в своя бранш?

Да работя за Киттнер е истинско удоволствие за мен, но същевременно и голяма отговорност. Удоволствие е да прилагам наученото от университета на практика, наред с това да научавам нови неща, развивайки се като специалист. Отговорност е да защитавам името на фирмата пред клиентите, както и да спазвам зададените срокове.

 

Кое бихте определили като основен приоритет в дейността на Киттнер и кое прави компанията толкова успешна?

Компанията се е утвърдила на машиностроителния пазар у нас и извън пределите на страната, благодарение на постоянния стремеж за оптимизация на съществуващите машини от продуктовото ни портфолио, както и с разработването на нови типове оборудване и позиционирането на нови пазари.

 

С какво успя да ви привлече компанията?

 Стартирах работа в Киттнер Анлаген унд Машиненбау ЕООД първо като стажант, а със самата компания се запознах след нейна презентация в пловдивския филиал на ТУ – София. Фирмата успя да ме привлече и силно да ме впечатли с желанието си да инвестира в млади специалисти, както и с постоянното развитие на екипа от специалисти.

 

На какво залагате при изпълнението на всекидневните си задачи?

 Разчитам основно на знанията и уменията, които до този момент съм успял да придобия, както и на усвояването на нови такива, изисквани от спецификата на конкретната задача.

 

Разкажете ни за екипа, с който работите?

 Екипът, с който работя всеки ден, е съставен от опитни инженери, всеки от които е специалист в дадена област. От тях получавам много позитивна енергия и емоции, както и помощ в разрешаването на професионални проблеми от всякакъв характер.

 

Пред какви професионални предизвикателства се изправяте ежедневно в своята работа?

 При конструирането на машини и системи всяка една задача е уникална сама по себе си, което прави работата много разнообразна и интересна. Във фирма като Киттнер Анлаген унд Машиненбау ЕООД задачите са многобройни, като всяка от тях идва със своите трудности и предизвикателства. Именно това обаче е нещото, което изключително много ми помага да се развивам и да израствам като професионалист.

Източник: Инженер.bg