Седмици на немския език в България, 30 май-15 юни 2017г.

Гьоте-институт България организира в сътрудничество с посолството на Федерална Република Германия, Aлумни-портал Германия, Централната служба за образование в чужбина и Германската служба за академичен обмен от 30 май до 15 юни Седмици на немския език в България. Училища, университети и библиотеки: всички са поканени за участие.


Гьоте-институт може да предостави за ползване немски филми с български субтитри и плакатни изложби. Безплатното мобилно приложение Verstehen Sie Deutsch може да даде материал за интересни езикови викторини.
Седмиците предлагат събития за учещите езика, за учители по немски език и за всички, които се интересуват от немския език и култура от всичи възрастови групи. Ще видите отблизо ползата от немския език и неговата красота и можете активно да се включите.

Седмиците предлагат:
• филмови вечери, игри и дискусии
• работилници и семинари, състезания и викторини
• театрални представления в училища
• събития в Софийския университет
• изложби, представящи живота и културата в Германия отблизо
• дни на отворените врати в различни фирми и два кариерни форума в София и Пловдив
• семинари и открити уроци в курсовете на Гьоте-институт.
Всички са сърдечно поканени.

По повод седмици на немския език се организират следните мероприятия:

 8 юни - Ден на отворените врати във фирма Liebherr За контакт: Спаска Станкова, Tel: 032 505417, E-Mail: Spaska.Stankova@liebherr.com

14 юни - Trained in GermanY! – Кариера с немски език (10:00 до 15:00 ч.; Дом на културата „Борис Христов“, гр. Пловдив, ул. „Гладстон“ 15, етаж 3 - фоайе)

Повече информация и пълния календар със събития в рамките на Седмиците на нем-ския език в България ще откриете в безплатната онлайн-платформа Alumniportal Deutschland (www.alumniportal-deutschland.de/wochen-bulgarien), която е партньор на събитието.

www.alumniportal-deutschland.de/wochen-bulgarien
www.facebook.com/wochenderdeutschensprache/
www.goethe.de/sofia