Среща с възпитаници на ТУ-София, част от КСК на университета

 

На 24 март 2017 год. на територията на ТУ-София се проведе тазгодишното издание на състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ". Експерти от ЧЕЗ, възпитаници на ТУ-София участваха в комисията, която оцени работата на отборите и определи печелившите. Представители на център "Кариера и възпитаници (алумни)" и членове на Алумни съвета на ТУ-София се срещнаха с директори и преподаватели (възпитаници на университета) от водещи професионални гимназии и обсъдиха въпроси, свързани с обучението в ТУ-София и професионалната реализация на нашите студенти. Изп. директор на ЧЕЗ България - г-н Карел Крал, зам. ректора по АСиК на ТУ-София - проф. Ради Романски и предсавител на МОН наградиха спечелилите. Учениците - бъдещи студенти на ТУ-София, посетиха лаборатории на Колежа по енергетика и електроника и на Електротехническия факултет.
ЧЕЗ България има дългогодишно партньорство с ТУ-София. Всяка година десетки са студентите, които провеждат стажа си в Компанията. Стотици са служителите на ЧЕЗ България - възпитаници на ТУ-София.
Център "Кариера и възпитаници (алумни)" ежедневно работи за разширяване и заздравяване на Алумни мрежата на ТУ-София, работи за скъсяване на връзката образование - бизнес.