Жената инженер - идеи и препоръки за един развиващ се Технически университет - София

На 07.03.2017 год. в Техническия университет - София се проведе празнична среща дискусия на тема: "Жената инженер - идеи и препоръки за един развиващ се Технически университет - София". В навечерието на най-женския празник, Международния ден на жената, на едно място се събраха алумни дами, за да споделят не само празничното си настроение, но и за да се затвърдят и и разширят комуникацията между възпитаниците и общността на университета.
Организатор на събитието беше Център "Кариера и възпитаници (алумни)" на ТУ-София.

Срещата протече в осмомартенски дух, с много усмивки и празнично настроение.
Лично Ректорът на ТУ-София и Председател на Алумни съвета на университета - проф. дтн инж. Г.Михов откри срещата. След което всяка от присъсващите дами се включи по темата.
Официални гости на събитието бяха доц. Н. Кънева - съветник по правните въпроси на президента на РБългария и преподавател в ТУ-София и инж. Лидия Шулева - възпитаник на университета.
В празничната среща участие взеха и бъдещи кандидат - студентки - ученички от 191 ОУ "Отец Паисий".
По време на срещата беше представена и стипендията "За повече жени инженери", която се инициира от Център "Кариера и възпитаници (алумни)" и се подкрепя от партньорите ни Атлас Копко.
Беше представена и менторската ни програма "Да предам своя опит".
Срещата беше част от кампанията "Ако си дал не си живял напразно..."
В духа на академичните традиции Техническия университет – София работи за разширяване на своята Алумни мрежа. С присъствието си на срещата, дамите подкрепиха дейностите ни в тази насока.
Всеки завършил ТУ-София е ценна част от нарастващото семейство на университета и ние високо ценим подкрепа Ви!