Ивайло Терзиев

Бизнес консултант

Ивайло Терзиев

Стъпките, които предприехте, за да се реализирате в професионален план?

Казвам се Ивайло Терзиев, вече почти година работя в сферата на софтуерните услуги. Като бизнес консултант, всекидневно помагам на хора от цял свят при вземането на решения, за да могат успешно да ръководят своя бизнес.

Стъпките, които предприех...Много учене и постоянство. Аз имах и щастието да разбера, с какво точно искам да се занимавам. Така започнах да търся и набавям необходимите ми знания. Хубав опит придобих и с помощта на Кариерния център към ТУ. Специалистите там ми помогнаха да разбера основите (CV и мотивационно писмо), за да стана "по-привлекателен" за различните компании.

Типичните предизвикателства в областта, в която работите?

Като бизнес консултант при информационните технологии, имам шанса да се запозная с бизнеса на хора, не само в различни сфери, но и от различни краища на света. Тези хора често са изправени пред крайни срокове, за много пари, което естествено води до много интересни ситуации всеки ден.

Вашите бъдещи цели в професионален план?

Като цяло, бих искал да се развивам в сферата на софтуерната индустрия.

Какво научихте от досегашния си опит?

Много е важно отношението, с което се подхожда към работата. Смятам, че винаги може да се научи нещо ново, което ще помогне в цялостното кариерно развитие.

Какъв съвет бихте дали на студентите, които са в самото начало на тяхната професионална кариера?

Не се отказвайте, ако не се получи от първия път. Представете си, че всяко интервю е поредното стъпало към вашия успех.