Дейвид Йорданов

Инженер в отдел "Сградна автоматизация" в Siemens

Дейвид Йорданов

Стъпките, които предприехте, за да се реализирате в професионален план?

Стъпките са труд и постоянство, подкрепени от желание, което се основава на голямото ми любопиство. Един любим цитат от Айнщайн: "Нямам някакъв специален талант. Само съм безумно любопитен!". Обучението в университета, е едно начало, което трябва да продължава след напускане на учебния корпус. А в момента има глад за специалисти и един куп платформи, чрез които можете лесно да намерите реализация, Кариерния център на Технически университет - София е една от тях.

Типичните предизвикателства в областта, в която работите?

В момента основно предизвикателство, за мен е да съвместявам учебната дейност, с работата и извънкласните занимания.

Вашите бъдещи цели в професионален план?

В днешния динамичен и бързоразвиващ се свят, знанието се налага като основен продукт с огромна добавена стойност. Моята цел в професионален план, е да не спирам да уча и да се развивам.

Какво научихте от досегашния си опит?

От опита си, макар и не голям знам, че няма срамна работа и равнопоставеност, в човешкото общество. А последното трябва само да ни мотивира, да се развиваме по-усилено. От борсата за плодове и зеленчуци, през строителни довършителни дейности, монтаж на дограма и други знам, че на много връстници не им се е налагало да минат през подобни дейности, но смятам, че на мен са ми помогнали, да намеря правилния път за развитие.

Какъв съвет бихте дали на студентите, които са в самото начало на тяхната професионална кариера?

И аз съм в началото на професионалната си кариера, но ако някои иска съвет или разговор на тема: образование, роботика, космос, електроника, гребане, бягане на дълги разстояния, колоездене или какво ли още не. Може да ме потърси във Фейсбук, Линктин или в клуба по роботика.