Цветомира Тафкова

Супервайзор в Нетера

Цветомира Тафкова

Какво ви накара да учите в ТУ-София?

Здравейте, казвам се Цветомира Тафкова. Дипломирах се в Технически университет – София през  2013 г. като бакалавър и през 2015 г. като магистър, специалност Телекомуникации. Това е и областта, в която работя в момента – заемам позиция супервайзор в Центъра за наблюдение на видео услугите (VSOC) на Нетера.

През 2005/2006 г. голяма част от близкото ми обкръжение започна да учи там. Специалността Телекомуникации беше нещо ново и по разказите им - достатъчно интересно. Семейството ми е пълно с икономисти и медици. Не обичам кръв и не харесвам счетоводни програми. Така че, може би реших да избягам от общото и да покажа, че аз мога .

Най-запомнящият се за Вас момент в ТУ-София?

Изпита по КМТ на който се наложи да се явя 11 пъти. Нещото, което трайно ме отказа от networking-a, въпреки че винаги ми е било интересно.

 

На какво Ви научи ТУ-София?

Дисциплина донякъде. На това, че винаги трябва да имаш поне два плана в главата си - за всяко нещо.

Кое прави ТУ-София различен от другите университети?

Не познавам другите университети и никога не съм искала да ги опозная. За мен ТУ беше цел, която трябва да постигна. И го направих.

 

Какво Ви вдъхнови да изберете сегашната си професия?

Живота ми така се стече. Много е важно да работиш нещо, което ти е интересно и което харесваш. Ако го правиш без желание и интерес не виждам особен смисъл.

Най-голямото Ви предизвикателство в професионален план?

Да контролирам себе си емоционално. Да се науча да делегирам и да забавям темпото.

Вашата философия за успешна реализация?

Винаги трябва да имаш цел, която да гониш.

Най-ценният съвет, който получихте от живота до момента?

Животът ме научи на много неща. Прекият ми ръководител ме научи да гледам глобално – всеки съвет е ценен и всеки сам трябва да прецени какво да оцени. 

Какъв съвет бихте предложили на младите висшисти, които сега се дипломират?

Да гонят целите си. Да бъдат фокусирани. Да искат повече от себе си.

Ако дадено нещо не е за тях, да се откажат навреме. Човек трябва да преценява реално ситуацията и трябва да е доволен от резултата.

Защо е важно за възпитаниците да останат във връзка с университета и колегите си?

Защото ако това сферата, в която искаш да се развиваш, е много важно да запазиш средата. Връзката с колегите от университета винаги може да ти помогне при избора на компания, в която да се реализираш успешно.