Тодор Господинов

Ръководител на екип

Тодор Господинов

Какво ви накара да учите в ТУ-София?

Казвам се Тодор Господинов. Завърших ТУ - София 2012 година, специалност КПТМ в Машинно-технологичния факултет.  В момента съм ръководител на екип в отдел Механика в софийския офис на американска компания за разработка на автомобилна електроника.

Откакто се помня съм заинтригуван от машини и технологии, и как те работят. Разбира се, физиката беше любимият ми предмет в училище и Техническия университет беше  единствения логичен избор.

Най-запомнящият се за Вас момент в ТУ-София?

Много са – от първата лекция и запознанството ми с хора, които в последствие станаха мои най-добри приятели, до самото дипломиране. Следването ми е беше изпълнено с много весели и много предизвикателни моменти.

На какво Ви научи ТУ-София?

Освен, че ми насочи вниманието в определена професионална посока, ми даде шанс да придобия солидни знания и да се запозная с много различни хора.

Кое прави ТУ-София различен от другите университети?

Отличната база, с която разполага университетът и възможността на студентите да се докоснат до множество съвременни технологии.

Какво Ви вдъхнови да изберете сегашната си професия?

Намирам възможността да участвам и допринеса за създаването на продукти, които ще бъдат оценени от милиони хора по целия свят, за силно вдъхновяваща!

Най-голямото Ви предизвикателство в професионален план?

Те са от различно естество и ежедневно се сблъсквам с такива, както от технически, така и от социален характер. Бих казал, че работата с хора може да бъде и приятната, но и много предизвиактелна.

Вашата философия за успешна реализация?

Настойчивост, постоянство и търпение.

Най-ценният съвет, който получихте от живота до момента?

Не можеш да свършиш всичко сам. За да успееш, без значение в какво, трябва да си силно отборен играч и да имаш нюх за особеностите на хората и техните таланти.

Какъв съвет бихте предложили на младите висшисти, които сега се дипломират?

Престанете ли да се развивате и да ставате все по-добри, скоро преставате да сте добри. Никога не се отказвайте!

Защо е важно за възпитаниците да останат във връзка с университета и колегите си?

Успешно реализиралите се студенти винаги могат да допринесат към развитието на университета и да помогнат програмите да бъдат в крак с индустрията и бизнеса.

Добрият пример винаги е много ценен и вдъхновяващ.