Благовест Кирилов

Преподавател във ФаГИОПМ, ТУ - София

Благовест Кирилов

Какво ви накара да учите в ТУ-София?

Благовест Кирилов, в момента докторант към ТУ-София, завършил КСТ на немски, както и Индустриален Мениджмънт и Бизнес Администрация към ФаГИОПМ.

Работя в сферата на информационните технологии, управител на международна фирма за услуги в сектора на информационните технологии. Преподавам в ТУ-София, ФаГИОПМ, специалност „Основи на теоретичната информатика“.

Желанието ми да комбинирам езиковите си знания с техническа подготовка, както и добри отзиви от познати, студенти в ТУ-София, както и от баща ми, завършил същия университет, ме накараха да избера именно него за своето образование. 

Най-запомнящият се за Вас момент в ТУ-София?

Бих казал, че това е моментът, когато реших да запиша докторантура като продължение на следването си, както и да започна да преподавам в университета. По този начин споделям опита си със студентите, за да могат да ползват придобитите знания при своята реализация.

На какво Ви научи ТУ-София?

ТУ - София ме научи най-вече на самодисциплина при подготовката и комуникацията ми. Освен това покрай практическите примери по време на учебния процес придобих представа за реалната обстановка в работна среда.

Кое прави ТУ-София различен от другите университети?

ТУ - София предлага уникална симбиоза от теория и практика, както и възможност за обмяна с чуждестранни университети.

 

Какво Ви вдъхнови да изберете сегашната си професия?

Винаги съм имал интерес към иновациите в технологиите и работните процеси, а и по случайност започнах работа именно във фирма в тази сфера, след което нещата се развиха във времето.

 

Най-голямото Ви предизвикателство в професионален план?

Може би създаването на собствено дружество, в момент, в който всички се стремят да се позиционират в някоя от големите фирми, и когато всяка нова стъпка изисква неимоверни усилия.

 

Вашата философия за успешна реализация?

Да се стремя постоянно към иновации и подобрения на настоящето, да давам добър пример, да се вслушвам в другите, да осмислям казаното и да прилагам идеите си в реалния живот.

 

Най-ценният съвет, който получихте от живота до момента?

Да не се отказвам от мечтите си, защото никога не е късно да бъдат постигнати.

 

Какъв съвет бихте предложили на младите висшисти, които сега се дипломират?

Да слушат себе си и да следват желанията си, да не се предават лесно и да мислят в перспектива за своята реализация.

 

Защо е важно за възпитаниците да останат във връзка с университета и колегите си?

Връзката с колегите и университета предлага уникални възможности за съвместни проекти, както и за набиране на идеи в бъдеще. Понякога споделянето на опита води до създаване на нови продукти и процеси, както и оптимизация на учебните материали и подходи в университета, създавайки синхрон между нуждите на индустрията и обучението на следващите поколения висшисти.