Георги Георгиев

Инженер в GTT

Георги Георгиев

Стъпките, които предприехте, за да се реализирате в професионален план?

Казвам се Георги Георгиев на 21 години, студент съм в Технически Университет – София, 3-ти курс специалност „Телекомуникации“. В момента работя в областта на телекомуникациите, като Tier 1 Engineer Service Assurance 24х7 или Първо ниво техническа поддръжка в GTT, но ми предстои промяна като Линукс системен администратор към DxC. Началото на моята кариера, преди постъпването си в ТУ- София започнах на стажантска позиция във Виваком, като техник до крайни клиенти, за да мога да надградя практическия си опит. Следващото лято преминах втори летен стаж към Виваком, като Първо ниво поддръжка на радио и ТВ станции, за да имам още повече практически опит в нашата широкообхватна сфера. По голямата част от свободното си време прекарвам в четене и запознаване с съвременните технологии.

Типичните предизвикателства в областта, в която работите?

В сегашната ми работа най-голямото предизвикателство е да можеш да се справяш с няколко задачи едновременно, да говориш с клиента в същото време да намираш проблема, който той съобщава, че има и да комуникираш с по високата линия инженери.

Вашите бъдещи цели в професионален план?

Целта ми в бъдеще е да стигна до позиция DevOps инженер, тъй като тя обхваща и двете позиции в които желая да се развивам.

Какво научихте от досегашния си опит?

От досегашния си опит научих, че нищо не става със следването на сухата теория и малкото предоставена практика в университета, ако искаш да постигнеш нещо в сферата в която работиш и искаш да се развиваш на високо ниво, трябва да четеш въшни източници, да караш курсове и най-важното да правиш това, което ти е интересно.

Какъв съвет бихте дали на студентите, които са в самото начало на тяхната професионална кариера?

Да търсят работа в това, което им е най-интересно, да се образоват „извънкласно“ и да се научат как да позлват грандиозното нещо „Гугъл“, тъй като в днешно време имаме цялата налична информация, само трябва да знаем как да я намерим. Също така да не се разочароват, ако не ги наемат за позиции, за които са кандидаствали. Започнете на позиция, която се доближава до това, което търсите. Всеки натрупан опит в работна обстановка ще ви помогне в бъдеще.