Богдан Хаджиянчев

Управител на Вюрт България

Богдан Хаджиянчев

Какво ви накара да учите в ТУ-София?

Бях поканен да стана  учредител и мениджър на няколко западни компании: през 1993г. основахме Вюрт България, подразделение на голямата немска компания със същото име (Würth); през 1995 – създадохме Вюрт Македония,  която управлявах до 2000г. През 2006г. основавах WASI България, а през 2007г. - Hahn und Kolb Werkzeuge България. През същата година създадох и фирмата Meister България. Понастоящем съм управител на Вюрт България, както и на горните три компании.

Най-запомнящият се за Вас момент в ТУ-София?

Завърших  Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт при Технически университет - София. Комбинацията на инженерно познание с немски език откри добри перспективи за бизнес. 

Защо е важно за възпитаниците да останат във връзка с университета и колегите си?

Винаги оценявам колко много ми е дало обучението в Немския факултет на ТУ. Немските фирми търсят възпитаници с инженерно и мениджърско познание и след като се уверят в способностите на наетите специалисти започват да  промотират тяхната кариера. Възможностите за бизнес на филиалите на немските фирми в България са много големи и предизвикателни. Затова с удоволствие бих приел стажанти от ТУ и конкретно с познание по немски език в моите фирми и надявам се, че ще имат шанса да направят добри кариери.