Боян Кусаров

Търговски директор

Боян Кусаров

Какво ви накара да учите в ТУ-София?

Постъпването ми в ТУ-София беше някак си естественото продължение на средното ми образование. Като човек завършил техникум, беше логично да продължа в ТУ-София.

Най-запомнящият се за Вас момент в ТУ-София?

Много са. От великите студентски празници, които имахме през изпитите, дипломирането, дипломните защити и цялото притеснение около тях. Наиситна са много

На какво Ви научи ТУ-София?

Основното, на което ме научи ТУ-София, е че трябва да се трудиш за да постигаш целите си. Няма успех без усилия.

Кое прави ТУ-София различен от другите университети?

Най-вече това са преподавателите. Определено те са хората, които правят разликата с другите учебни заведения. Поне според мен.

Какво Ви вдъхнови да изберете сегашната си професия?

Още като студент в първи или втори курс започнах да работя по специалността. В началото беше просто за да опитам, но в последствие се превърна в начин на живот. Бях вдъхновен от някои от големите личности в гилдията по онова време (също кадри на ТУ-София).

Най-голямото Ви предизвикателство в професионален план?

Предизикателствата са част от кариерата и динамичността на професията, която имам. Не мога да откроя едно конкретно. От първия обект, на който съм работил, през разработването на пазари като Косово, Албания и Македония, та чак то създаването на два търговкси екипа в рамките на по-малко от година.

Вашата философия за успешна реализация?

Желание, положително мислене и много, много работа.

Най-ценният съвет, който получихте от живота до момента?

Няма нищо невъзможно, само трябва да опиташ.

Какъв съвет бихте предложили на младите висшисти, които сега се дипломират?

Бих ги посъветвал да следват пътя, който са си избрали. Да не се предават и да не се оправдават с държавата, правителството, икономическата обстановка и т.н. Всичко зависи само и единствено от самите тях.

Защо е важно за възпитаниците да останат във връзка с университета и колегите си?

Защото трябва да бъдат сигурни, че там ще намерят подкрепа, ценни съвети, както за кариерата си така и по специалността.